Je serai of Je serais? Maak deze fout niet nog een keer!

Ik zal zijn of ik zal zijn? Wat is het verschil?

Ik zal zijn waar ik ben
Ik wil graag een verschil maken!

"Ik zal zijn" is de toekomende enkelvoudige vorm van het werkwoord zijn.

Normaal gesproken zou u, als u spreekt, het verschil moeten horen en zelfs moeten kunnen horen.

"Ik zou zijn" is de tegenwoordige voorwaardelijke vorm van het werkwoord zijn.

"Je serai" wordt uitgesproken met een gesloten "é", de klank van het accent aigu, terwijl "Je serais" wordt uitgesproken met een open "è", de klank van het accent grave. Dit onderscheid wordt echter heel vaak genegeerd, vooral door onze vrienden in de "rozenbroederschap", met andere woorden, degenen die het woord roos met een open o-klank uitspreken, zoals in het woord "tort". We hebben het hier over onze lezers die in het zuiden van Frankrijk wonen.

Het is een fout om geen onderscheid te maken tussen de uitspraak van "Je serai" en "Je serais". Deze dubbelzinnigheid ligt vaak aan de basis van spelfouten.

Grammaticale analyse van "Je serai

Ik (persoonlijk voornaamwoord onderwerp) zal (1e persoon enkelvoud van de werkwoord dat moet worden vervoegd in de toekomende enkelvoudige tijd)

Grammaticale analyse van "Je serais

Ik (persoonlijk voornaamwoord van het onderwerp) zou (werkwoord dat in de tegenwoordige tijd moet worden vervoegd)

Wanneer gebruikt u "Je serai

We kunnen "I will be" gebruiken als we in de toekomende tijd schrijven om uit te drukken wat er later zal gebeuren. We bevinden ons in het rijk van het zekere.

"Over een paar jaar ben ik oud

"Ik zal morgen om 14:00 uur op de afspraak zijn".

Wanneer gebruikt u "Je serais

De voorwaardelijkheid wordt gebruikt wanneer u een veronderstelling maakt en een mogelijkheid, waarschijnlijkheid of onzekerheid uitdrukt.

"Ik zou graag de feestdagen met je doorbrengen".

"Als ik het geld had, was ik naar het buitenland gegaan".

"Ik zou het geweldig vinden om dit project aan te nemen".

"Als ik dat had geweten, was ik niet gekomen!"

Hoe gebruikt u "I'll be" in een sollicitatiebrief?

In een motivatiebriefU kunt "I would be" gebruiken om een mogelijkheid of waarschijnlijkheid uit te drukken.

 • "Ik zou zeer vereerd zijn om deel uit te maken van uw team".
 • "Ik wil graag met u praten over mijn vaardigheden met u tijdens een interview".

Om geen ruimte voor twijfel te laten en assertief te zijn, geeft u de voorkeur aan een eenvoudigere, directere formulering zoals "Ik wil u graag ontmoeten en mijn vaardigheden bespreken tijdens een sollicitatiegesprek".

Aan de andere kant zult u in deze gevallen de toekomende tijd gebruiken:

 • "Ik ben elke avond vanaf 19.00 uur beschikbaar voor een interview.

Het verschil tussen I will be en I will be

 1. Ik zal ijverig zijn in de uitvoering van mijn taken en streven naar professionele uitmuntendheid": In dit geval wordt "Ik zal" gebruikt om een persoonlijke kwaliteit te beschrijven en een vast voornemen om ijverig te zijn en te streven naar professionele uitmuntendheid in de toekomst. In dit geval wordt "Ik zal" gebruikt om een persoonlijke kwaliteit te beschrijven en een vast voornemen om ijverig te zijn en te streven naar professionele uitmuntendheid in de toekomst.

  Uitleg : "Als ik deze kans zou krijgen, zou ik vastbesloten zijn om mijn taken ijverig uit te voeren en professionele uitmuntendheid te bereiken. Hier wordt "ik zou zijn" gebruikt om een hypothetische voorwaarde uit te drukken. De persoon geeft aan dat hij/zij vastbesloten zou zijn om ijverig te zijn en professionele uitmuntendheid te bereiken als hij/zij de kans zou krijgen, maar dit hangt af van de beslissing van de werkgever.
 2. "Ik zou vereerd zijn om mijn vaardigheden en toewijding in te zetten voor uw gerenommeerde bedrijf. In dit voorbeeld wordt "I will" gebruikt om een gevoel van eer en absolute toewijding uit te drukken om mijn vaardigheden aan het bedrijf bij te dragen. Het toont een vastberaden en zelfverzekerde bereidheid om in de toekomst te handelen.

  Uitleg Als ik geselecteerd zou worden voor deze functie, zou ik met veel plezier bijdragen aan uw gerenommeerde bedrijf. Hier wordt "ik zou" gebruikt om een hypothetische voorwaarde uit te drukken. De persoon geeft aan dat hij/zij graag zou bijdragen aan het bedrijf als hij/zij geselecteerd zou worden voor de baan, maar dit hangt af van de beslissing van de werkgever.

In dit stadium zou u niet langer moeten twijfelen tussen Je serai of je serais! Als dat het geval is, krijg hulp van de profs !

Als u nog vragen hebt over begeleidende brieven, raden wij u dit artikel over het gebruik van ,"Ik zou kunnen" of "Ik zal kunnen" in een begeleidende brief.

Andere tips voor het schrijven van een begeleidende brief zijn ook beschikbaar.

Vervoeg het werkwoord to be in de toekomstige enkelvoudige tijd

 • Ik zal
 • U zult
 • Hij/zij zal
 • We zullen
 • U zult
 • Zij zullen

Vervoeg het werkwoord to be in de tegenwoordige voorwaardelijke tijd

 • Ik zou
 • U zou
 • Hij/zij zou
 • We zouden
 • U zou
 • Zij zouden

Vond u dit een leuk artikel? Deel het dan op uw sociale netwerken!

U vindt meer op onze blogg.


Belangrijke punten uit dit artikel

Dit artikel getiteld "Je serais ou Je serai? Wat is het verschil?" legt het onderscheid uit tussen de "je serais" en "je serai" vervoegingen van het werkwoord "être". "Ik zal is de enkelvoudige toekomende vorm van de indicatief, gebruikt om bepaalde toekomstige acties of gebeurtenissen te beschrijven. Aan de andere kant, " Ik zou "is de tegenwoordige voorwaardelijke vorm, gebruikt voor de volgende doeleinden om een mogelijkheid, waarschijnlijkheid of onzekerheid uit te drukken. Het artikel benadrukt hoe belangrijk het is om deze twee vormen correct uit te spreken. Het geeft ook voorbeelden van het gebruik ervan in een begeleidende brief en presenteert de vervoegingen van het werkwoord "être" in de relevante tijden.

Geef een reactie